Lainaa yhteishakijan kanssa. Turvallisesti.

Tarvitsetko lainaa, mutta epäsäännölliset tai riittämättömät tulot estävät sen? Tällaisessa tilanteessa kannattaa harkita yhteislainaa. Käytännössä se tarkoitta sitä, että otat lainahakemukseen mukaan rinnakkaishakijan, jolloin molemmat ovat vastuussa lainan takaisinmaksamisesta.

Lainaa yhteishakijan kanssa voit myös parantaa lainamahdollisuuksia ja voit saada lainallesi kilpailukykyisemmän koron sekä joustavammat ehdot. Täytä maksuton hakemus ja kilpailuta lainat.

500€60 000€
Ilmanvakuuksia.fi palvelun käyttäminen on ilmaista. Saat useita lainatarjouksia eteesi nopealla 1 minuutin hakemuksella. Lainaa voi hakea aina 500€ jopa 60 000€ asti ilman vakuuksia ja takaajia.

Miten Ilmanvakuuksia.fi toimii?

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuslomakkeen täyttäminen vie keskimäärin 1 minuutin. 

2. Selaa lainatarjouksia

Saat heti hakemuksen lähetettyäsi eteesi useita lainatarjouksia, joista saat itse valita mieleisimmän.

3. Valitse sopiva lainatarjous

Valittuasi lainatarjouksen, siirry viimeistelemään hakemus luotonantajan sivuille ja saat rahat nopeasti tilille.

Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta, eikä sido mihinkään.

Asiakkaidemme kokemuksia

4,6⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 1279 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ 3. lokakuuta 2022
Ville Mäkitalo
Nopea ja asiallinen palvelu!
⭐⭐⭐⭐⭐ 2. lokakuuta 2022
Maiju Nieminen
Mukava ja helppo palvelu. Laina löytyi nopeasti!
⭐⭐⭐⭐⭐ 16. syyskuuta 2022
Vesa Pudas
Lainojen yhdistäminen onnistui 15 minuutissa.
⭐⭐⭐⭐⭐ 14. syyskuuta 2022
Ritva Nuotio
Pitää paikkansa tuo 1 minuutin hakemus. Suosittelen.

Tarinamme on sinunkin tarinasi

Olemme omistautuneet asiakkaillemme

Perinteisesti lainanhakijoita on kohdeltu kaikkia samalla tavalla; niin uusia kuin vanhoja asiakkaitakin. Mielestämme tämä perinteinen ajattelutapa on väärin.

Siksi perustimme Ilmanvakuuksia.fi lainapalvelun, jotta lainanhakija tuntisi saavansa henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua, jossa tarpeisiin vastataan parhaalla mahdollisella tavalla.

Haluamme auttaa lainanhakijoita saamaan lainansa mahdollisimman edullisesti auttamalla heitä löytämään juuri heille parhaiten sopivat lainatarjoukset.

Oletko valmis aloittamaan?

Laina jota tarvitset. Nopeasti.

Tämä lainahakemus ei sido sinua mihinkään. Saat lainatarjoukset sitoumuksetta!

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi olla järkevää

Yhteislainan hakeminen voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi, jos olette rakentamassa tai remontoimassa taloa. Sitä on myös mahdollista hakea muihin yhteisiin hankintoihin.

Yhteishakijan kanssa haettu laina madaltaa luotonmyöntö riskejä, jonka takia myönnetyn lainan korko voi olla alhaisempi ja ehdot paremmat. Näiden etuuksien lisäksi haettu lainasumma voi olla huomattavasti suurempi mitä yksin haettuna. Se voi myös vähentää omaa lainataakkaa, kun lainan takaisinmaksamisesta vastaa kaksi henkilöä.

Lainaa on suotavaa hakea rinnakkaishakijan kanssa etenkin, jos toisen henkilön tulot ovat pienet tai epäsäännölliset.

Kaikki lainat mukaan lukien yhteisvastuullinen laina kannattaa kilpailuttaa. Ilmanvakuuksia tekee yhteistyötä jopa 25 eri luotonmyöntäjän kanssa, jonka takia voit saada yhdellä hakemuksella useita yhteislainatarjouksia. Lainatuotteiden takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta. Sivustomme avulla pystyt toteuttamaan pitkäaikaisiakin haaveita. Esimerkiksi asunnon kokonaisvaltainen remontti, auton osto tai kesämökin hankkiminen.

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin millaisissa tilanteissa yhteishakija kannattaa ottaa ja millaista lainaa on mahdollista saada. Käymme läpi itse lainanhakuprosessin ja yhdistelylainan hakemista rinnakkaishakijan kanssa.

Millaista lainaa rinnakkaishakijan kanssa on mahdollista hakea?

Vakuudettomia lainatuotteita on olemassa useita erilaisia. Periaatteessa yhteishakijan kanssa voi hakea mitä tahansa lainaa. Yhteishakijan lisääminen on järkevää etenkin, jos tarkoituksena on hakea suuremaa lainasummaa tai toisen hakijan tulot ovat riittämättömät. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä tarjouksien pyytäminen sido vielä mihinkään. Seuraavaksi käymme läpi muutamia suosituimpia lainatuotteita.

Joustoluotto – Lainatuotetta ei makseta asiakkaan tilille yhdellä kertaa, vaan nosto tapahtuu osissa. Käytännössä asiakkaalle myönnetään luottotili, jossa on luottoraja, jonka puitteissa nostot voi toteuttaa. Nostojen määrän ja summan saa itse päättää. Korko ja kuluja tulee maksaa vain nostetusta lainasummasta.

Kertalaina – Kyseinen lainasumma maksetaan asiakkaan tilille yhdellä kertaa eli se on täysin päinvastainen lainatuote mitä joustoluotto. Kertalainalla voi ostaa mitä tahansa, mutta yleensä sillä rahoitetaan esimerkiksi uusi puhelin, kodinkone tai muu äkillinen hankinta.

Yhdistelylaina – Lainaa haetaan nykyisten kalliiden kulutusluottojen, pikavippien tai osamaksujen yhdistämiseen. Yhdistelylainaa on mahdollista saada myös yhteishakijan kanssa, joten voitte kätevästi yhdistää useat pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Yhteishakija on vastuussa lainasta samalla tavalla kuin päähakija

Useimmat yhteislainaa harkitsevat luulevat, että molemmat hakijat ovat vastuussa vain omasta lainapuolikkaastaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä molemmat hakijat vastaavat samalla tavalla koko lainasummasta.

Esimerkiksi jos jompikumpi hakijoista ei selviydykään lainan takaisinmaksamisesta, siirtyy lainan maksuerät maksettavaksi toiselle hakijalle.

Molemmilla hakijoilla on samat ehdot. Hakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä, joilla on tasaiset tulot sekä suomalainen henkilötunnus. Luottotietojen tulee olla puhtaat, jonka takia maksuhäiriömerkintää omaavaa rinnakkaishakijaa ei kannata lisätä hakemukseen. Yleensä se johtaa kielteiseen luottopäätökseen, vaikka toisella hakijalla olisikin puhtaat luottotiedot.

Tyypillisesti rinnakkaishakijaksi otetaan oma puoliso tai muu läheinen sukulainen.

Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Vakuudetonta lainaa yhteishakijan kanssa voi hakea mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Vakuudettomat lainat sopivat erittäin hyvin tilanteeseen, jossa rahaa tarvitaan nopeasti, sillä se maksetaan asiakkaan tilille jopa saman päivän aikana.

Tämänkaltainen laina soveltuu esimerkiksi häiden kustantamiseen, jos säästöt eivät riitä kattamaan juhlien järjestämistä. Häälainalla pystyy maksamaan esimerkiksi tilan vuokran, hääpuvut, sormukset, ruoat ja juomat. Ennen häiden pitämistä, kannattaa laatia hääbudjetti, jotta mikään kulu ei pääse yllättämään ja vältytään tilanteelta, että rahat eivät riitäkään kaikkiin menoihin.

Häiden rahoittamisen lisäksi voi vakuudeton lomalaina olla myös ajankohtainen. Lomalainalla pystytään toteuttamaan yhteinen lomamatka. Olipa kyseessä lyhyempi viikonloppuloma tai pidempi rantaloma, voitte hakea lomalainaa yhteishakijan kanssa Ilmanvakuuksia palvelun avulla.

Vakuudettomalla lainalla voitte myös toteuttaa pienemmän tai suuremman remontin. Olette ehkä saattaneet hankkia yhteisen asunnon, joka kuitenkin vaatii pientä tai suurempaa remonttia. Etenkin vanhempi talo voi vaatia uutta tapettia tai maalia seiniin.

Remontin yhteydessä saattaa tulla eteen yllättäviä kustannuksia, jota on ollut mahdotonta arvioida etukäteen. Laskettu budjetti ei välttämättä riitäkään kattamaan kaikkia kuluja, jolloin apu voi löytyä joustoluotosta. Remontin edetessä ja mahdollisten kulujen ilmaantuessa joustoluottotililtä voi tehdä haluamiaan nostoja, jolla pystytään paikkaamaan remontista aiheutuneet kustannukset.

Yhteishakijan kanssa on mahdollista saada myös autolainaa, jos esimerkiksi nykyinen auto pitäisi vaihtaa nykyaikaisempaan menopeliin. Lainalla hankitun auton saa heti omiin nimiin toisin kuin osamaksulla.

Olipa tarpeenne mikä tahansa, voitte hakea vakuudetonta yhteislainaa Ilmanvakuuksia kautta aina 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Näin voit hakea yhteislainaa

Käytännössä yhteislainaa voi hakea samalla tavalla mitä muitakin lainatuotteita. Lainanhakuprosessi tapahtuu näin:

  1. Täyttäkää lainahakemukseen molempien tiedot. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjouksien pyytäminen on maksutonta ja ei-sitovaa. Se on varteen otettava tapa varmistaa lainamahdollisuudet ja lainalle saatava korkotaso. Varatkaa lainahakemuksen tekemiseen riittävästi aikaa ja täyttäkää kaikki kohdat huolellisesti omilla tiedoilla.
  2. Vertailkaa saamianne tarjouksia. Voitte saada ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiinne heti. Tutustukaa kaikkiin tarjouksiin huolellisesti, sillä suurin osa niistä on voimassa jopa useita viikkoja.
  3. Valitkaa mieleinen ja edullisin lainatarjous. Siirtykää allekirjoittamaan sopimus molempien verkkopankkitunnuksilla. Jotkut lainapalvelut voivat pyytää hakijoilta liitteitä, jotka molempien hakijoiden tulee toimittaa. Kyseiset liitteet voivat koskea esimerkiksi viimeisintä palkkakuittia tai muuta tuloihin liittyvää tositetta. Lainanhakuprosessin voi toteuttaa kokonaisuudessaan verkossa. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat vodaan maksaa tilille heti tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Yhteishakijan ottaminen mukaan lainahakemukseen ei ole pakollista

Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen ei ole pakollista, mutta monissa tilanteissa se voi auttaa hyväksytyn lainapäätöksen saamista.

Jokaisella lainanmyöntäjällä on oma tapansa tarkistaa asiakkaan maksukyky ja taloudellinen tilanne. Jos asiakas on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja hänellä on säännölliset sekä vakaat tulot, voi lainaa saada myös ilman rinnakkaishakijaa. Etenkin jos kyseessä on suurempi lainasumma, voi rinnakkaishakijan ottaminen olla järkevää.

Lainahakemuksen voi täyttää, vaikka ei olisikaan sataprosenttisen varma lainamahdollisuuksistaan ilman rinnakkaishakijaa. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, se on riskitöntä eikä se sidon lainan ottamiseen.

Tarvittaessa voit myös yhdistää lainat yhteishakijan kanssa

Yhdistelylaina voi olla ajankohtainen, jos teille on esimerkiksi puolison kanssa kerääntynyt useita kulutusluottoja tai osamaksuja. Usein osamaksujen korko ja kulut tulevat paljon kalliimmaksi mitä yhden isomman lainan kustannukset.

Ennen kuin päätätte hakea yhdistelylainaa yhteishakijan kanssa, laskekaa molempien nykyisten luottojen tai osamaksujen yhteissumma. Merkitkää tämä laskemanne summa lainahakemukseen ja täyttäkää myös muut vaaditut tiedot huolellisesti.

Jos saatte hakemallenne yhteislainalle myönnetyn päätöksen, käyttäkää koko summa nykyisten lainojen maksamiseen. Sen avulla teille jää maksettavaksi vain yhden lainan korko ja kustannukset. Talouden seuranta helpottuu, kun muistettavana on yhden lainan kuukausierä.

Joskus voi myös käydä niin, että hakemanne lainasumma ei riitä kattamaan kaikkia nykyisiä velkoja. Tällaisessa tilanteessa kannattaa kuitenkin yhdistää kaikki korkeakorkoisimmat lainat ja yhdistää myöhemmin jäljelle jääneet lainat.

Ilmanvakuuksia avulla voit pyytä lainatarjoukset rinnakkaishakijan kanssa

Ilmanvakuuksia kautta voit kilpailuttaa kaikenkokoiset lainat maksuttomasti. Siirry sivustoltamme löytyvään lainahakemukseen ja täytä siihen tarvittava lainasumma, laina-aika ja muut henkilötiedot. 

Vaihtaessasi lainasummaa, näet arvioidun kuukausierän ja esimerkin lainakustannuksistasi. Jos tarkoituksenasi on hakea lainaa yhteishakijan kanssa, valitse kohta ”kyllä haluan lisätä rinnakkaishakijan”. Tämän jälkeen pyydä rinnakkaishakijaa täyttämään omat henkilötiedot. Hakemus lähetetään kilpailutettavaksi yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle.

Lainaa yhteishakijan kanssa – UKK

Mikä on yhteislaina?

Yhteislaina on puolison tai sukulaisen kanssa yhdessä haettu laina.

Mitä hyötyä on ottaa hakemukseen mukaan yhteishakija?

Yleensä yhteishakijan kanssa haetulle lainalle on mahdollista saada alhaisempi korko ja paremmat lainaehdot.

Voinko hakea yhteislainaa puolisoni kanssa?

Yhteishakija voi olla puoliso tai joku muu läheinen sukulainen.

Voinko hakea lainaa yhteishakijan kanssa ilman vakuuksia tai takaajia?

Yhteislainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia.